Cart 0

Perkongsian Tips Menyusu Seorang Ibu Angkat

Hari ni fara nak kongsi satu cerita dengan anda semua. Sebulan yang lalu ada seorang customer (Kak Siti) whatsapp fara bertanya tentang bantuan supplement untuk memperbanyakkan susu.


Kak Siti adalah seorang ibu angkat. Dah berkahwin almost 10 tahun but still belum ada rezeki untuk mempunyai zuriat sendiri. Atas sebab itu, Kak Siti dah suami mengambil seorang anak angkat. Bila dah ambil anak angkat ni semestinya kita inginkan anak yang di bela mempunyai hubungan yang sah. Terutama bila dah besar. Batas aurat sangat penting. Sebagai usaha jalan penyelesaian, Kak Siti mengambil iniseatif untuk menyusukan anak angkatnya.


Kak Siti ada mengambil ubat horman untuk membantu proses penyusan. Namun ia bukanlah sesuatu yang mudah. Proses penyusuan buat ibu yang bukan mengandung mengambil tempoh yang agak lama (sekurang - kurangnya 3 bulan). Kak Siti cuba telah mencuba memakan buah kurma bersama longan kering tetapi still hasilnya tidak mencukupi buat anaknya.


Satu hari, Kak Siti ternampak "Post" fara tentang Set Penyusuan Shaklee. Tak tunggu lama, dia terus whatsapp bertanyakan dengan produk dan cuba cara pemakanan. But still Kak Siti ambil masa seminggu untuk berfikir. Yalah nak buat sesuatu kena fikir dulu kan. After seminggu, Kak Siti whatsapp kembali and mula mencuba Set Exclusive Menyusu Shaklee.


EXCLUSIVE BREASTFEEDING SET SHAKLEE ini ada:



1) Vita-Lea 
Adalah yang terpenting untuk anda dan bayi kerana ia mempunyai nutrisi lengkap bagi memastikan kesihatan yang sempurna dari segala aspek kesihatan. 


2) B-Complex 
Amat penting untuk memastikan perkembangan saraf yg sempurna untuk bayi anda, di samping memastikan kesihatan mata, mulut dan kulit anda serta bayi. Selain itu, ia membantu penghasilan tenaga dan darah. 


3) Vitamin C 
Penting untuk mengoptimumkan imun sistem anda dan bayi, di samping itu ia membantu dlm penghasilan kolagen. bagus untuk kulit yg cantik dan sihat.


4) ESP 
Mengandungi Isoflavone yang bertindak seperti hormon estrogen, membantu dlm meningkatkan penghasilan susu. Di sampiong itu Isoflavone melambatkan, membantu melembap, menggebu dan menganjalkan kulit dan payudara. Di samping itu soya menggandungi protein yg tinggi utk bayi anda. 


5) Alfalfa Complex 
Telah digunakan sekian lama secara tradisi oleh para ibu untuk meningkatkan penghasilan susu. Di samping itu Alfalfa bagus untuk kesihatan buah pinggang dan merendahkan kandungan kolestrol. 


6) Ostematrix (Kalsium) 
Ianya sangat penting untuk memasitkan gigi dan tulang anda. Susu yang anda berikan kepada bayi mengandungi kalsium yang tinggi, jika anda tidak mengambil kalsium yg cukup, kalsium dari tulang anda akan diserap bagi menghasilkan susu. Lama kelamaan terutamanya ibu yang mempunyai anak ramai, tulang anda akan rapuh, gigi rongak, belakang membongkok. Oleh itu, pastikan anda mengambil kalsium yang cukup.

After sebulan consumer Set Menyusu Shaklee, Kak Siti kembali whatsapp fara. Dia happy sangat - sangat sebab susu yang keluar melimpah - limpah. Rezeki untuk anak katanya. Kak Siti kembali membuat pesanan buat kali kedua. And this time, Kak Siti terus join sebagai Shaklee Distributor.


Sebagai ahli Distributor, Kak Siti dapat membeli dengan discount 30%. Lepas tu dapat bonus pulak setiap bulan. Berbaloikan? Dah lah makan untuk kebaikan sendiri pastu dapat pulak duit poket.


Buat ibu - ibu kat luar sana yang mempunyai masalah menyusukan anak - anak boleh hubungi fara. Fara akan bimbing anda semua supaya anak anda mendapat penyusuan susu exclusive selama 2 tahun.



FARA SYAZANA

+6012 - 3465223

Shalee Distributor



Older post