Cart 0

Set Menyusu Ekonomi

As a mother, semestinya kita inginkan nutrisi terbaik buat anak - anak. Kalau boleh kita nak sangat menyusukan anak sehingga mereka berusia 2 tahun. Tapi ada sesetengah di antara kita yang menghadapi masalah kekurangan pengeluaran susu ibu. Nak tak nak bila dah tak ada pilihan terpaksalah ambil Formula Milk (FM) untuk menyusukan anak.


Tapi, bila dah ambil Formula Milk, anak mula tak sihat. Kerap demam, selsema and paling kerap sekali kembung perut. Bila anak dah sakit kita mula lah tak senang hati. Anak kerap menangis, merengek dan sentiasa nak kita berada di samping mereka. Nak tak nak kita terpaksa korban cuti untuk menjaga anak. Banyak wang ringgit dikeluarkan untuk membayar bayaran rawatan.


Bayi di bawah usia 2 tahun amat - amat perlukan penyusuan susu ibu. Kenapa? Kerana antibodi tubuh mereka masih belum kuat. That why, bila kekurangan susu ibu mereka mudah di jangkiti penyakit. And risiko jangkitan penyakit berbahaya amatlah tinggi.


Sebagai solution, kami di Aden Fausta menyediakan Set Ekonomi Menyusu. Harga yang kami tawarkan amatlah murah dan mampu milik. Most Important, satu set boleh tahan selama 6 bulan. Berbaloikan invest untuk anak?


Dalam Set Ekonomi Menyusu by Shaklee, kami berikan:


1) ESP 

2) Alfalfa Complex (330 tablet)

3) Lecithin (180 tablet)


ESP

ESP Shaklee membantu memberikan tenaga berpanjangan disebabkan ESP mempunyai indeks glisemik yang rendah. Aktiviti penyusuan menyebabkan kalori dibakar sekitar 200-500 kalori sehari. Sekiranya ibu menyusu tidak makan secukupnya bagi memenuhi keperluan kalori harian mereka, ini akan menjadi penyebab keletihan di kalangan ibu menyusu. Menyusukan anak memerlukan tenaga dan kalori yang banyak bagi seorang ibu.


Alfalfa

Alfalfa berfungsi sebagai 'milk booster' kepada ibu menyusu. Manfaat alfalfa kepada anak ialah menjadikan susu ibu lebih pekat membuatkan anak kesayangan kita lebih kenyang dan mendapat khasiat yang berkualiti. Selain itu, alfalfa complex juga membantu mengatasi masalah eczema bayi.


Lecithin

Letchin membantu mengurangkan risiko "clog duct" atau dektus susu tersumbat. Dalam istilah biasa, payu dara bengkak akibat susu tersumbat. Lecithin juga bertindak sebagai agen membakar lemak yang berlebihan dalam tubuh ibu. Lecithin juga membantu ibu mengatasi masalah lupa atau "short memory" yang biasa di lalui selepas bersalin. Yang paling penting Lecithin membantu menyalurkan inositol (sebatian kimia dengan formula C6H1206) dan kolin (vitamin yang larut dalam air) di dalam susu ibu untuk perkembangan otak bayi.


So macam mana ibu - ibu kat luar sana? Still nak biarkan anak terus dengan Formula Milk or choose to Set Ekomoni Menyusu. Pilihan semuanya terletak di tangan anda.


Bagi yang berminat untuk dapatkannya, boleh beri direct dari web kita atau boleh hubungi +6012 - 3465223 untuk mengetahui lebih lanjut mengenai produk.



Newer post